Superfruit of the week: grapefruit

Het is weer tijd voor een superfruit of the week artikel en deze week staat in het teken van een vrij bittere noch zure vrucht die voor de nodige zuurpruim-gezichtjes kan zorgen. We hebben het hier over de grapefruit! Ben je wel een fan van de ietwat zure subtropische vrucht? Dan ga je alle voordelen alleen nog maar leuker vinden na vandaag! Toch niet zo’n fan? Niet getreurd, je kunt de relatie tussen jou en een grapefruit ook gewoon op huidverzorging en make-up houden.

Met één blik op deze ronde, oranje vrucht kun je het je al gauw voorstellen dat de grapefruit lijkt op een nakomeling van de citroen en sinaasappel. Die link is er ook niet zomaar: ook al is het uiterlijk van deze vrucht dan niet identiek, net zoals de citroen en sinaasappel bevat de grapefruit gigantisch veel vitamine C. En na het lezen van dit artikel, is dat heel leuk om eens toe te passen op jouw daily-skin-routine.

De voordelen van de grapefruit

Laten we gelijk met de deur in huis vallen: de grapefruit draagt een hele waslijst aan vitamines en mineralen met zich mee. Het is een bron aan vitamine C/ascorbinezuur, bevat vitamine A, verschillende vitamine B’s, kalium, zink, ijzer, calcium en zelfs nog meer. Het kan vanuit binnenuit een hele positieve werking hebben op het lichaam. Kalium zorgt ervoor dat de vochtbalans van de cellen op orde is, vitamine A helpt de cellen in het lichaam en de huid te herstellen en vitamine C zorgt voor een goede weerstand en bescherming tegen vrije radicalen dat huidveroudering tegengaat. Maar ook het mineraal zink zorgt voor een gezonde huid en gezond haar en de aanmaak van cellen en weefsels. Al deze voordelen zijn allemaal mogelijk door regelmatig eens een grapefruit uit te lepelen of te verwerken in een heerlijke frisse smoothie. Toch écht geen liefhebber van deze vrucht? Lekker smeren op de huid is dan sowieso ook een optie.

Skincare

Grapefruit in huidverzorgingsproducten kun je eigenlijk overal wel tegenkomen: gezichtcrèmes, een heerlijke lippenbalsem of bodylotions. The Make Up Spot heeft een leuk aanbod aan huidverzorgingsproducten en make-up met grapefruit erin verwerkt. Take a look!

Mario Badescu Glycolic Grapefruit Cleansing Lotion

Regelmatig een vette huid? En met name dan het gezicht? Dan kun je zeker eens kijken naar de Mario Badescu Glycolic Grapefruit Cleansing Lotion.. Een combinatie van de citrusvrucht en glycolzuur zorgt ervoor dat de huid (bij herhaaldelijk gebruik) minder dof en vet wordt. Het zuivert de poriën en exfolieert de huid: say goodbye to dead skin and hello to a fresh face!

Milani Moisture Lock Oil Infused Lip Treatment – 06 Revitalizing Grapefruit

Revitalise those lippies! De Milani Moisture Lock Oil Infused Lip Treatment in 06 Revitalizing Grapefruit zorgt ervoor dat jouw lippen kissproof zijn, lekker ruiken en zijdezacht aanvoelen. Deze lip treatment bevat grapefruitolie wat de lippen revitaliseert.

Gerard Cosmetics Slay All Day Setting Spray Mini – Grapefruit

Yes! De Gerard Cosmetics Slay All Day Setting Spray Mini in de geur grapefruit doet het werk. Make-up blijft perfect zitten én krijgt als extra’tje de grapefruit geur.

John Masters Organics Geranium & Grapefruit Bodywash

Verzorgend én effectief. De John Masters Organics Geranium & Grapefruit Bodywash verwijdert niet alleen vuil maar verzorgt de huid tegelijk ook waardoor deze niet uitdroogt. En de grapefruit in deze bodywash is niet alleen verfrissend: het normaliseert daarnaast ook de vette huid. Win-win situation dus!

John Masters Organics Geranium & Grapefruit Bodymilk

Bij zo’n verwennend douche ritueel hoort van dezelfde lijn ook een heerlijke bodylotion. De John Masters Organics Geranium & Grapefruit Bodymilk hydrateert de huid zoals dat hoort en is geschikt voor alle huidtypes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.