Superfruit of the week: watermeloen

De vraag naar vegan en natuurlijke cosmetica en skincare is door de jaren heen alleen maar groter geworden. Er zijn (en blijven) veel producten bijgekomen die ons hart allemaal sneller doen kloppen, zo goed zijn ze voor de huid. Maar wat zit er allemaal in? En de fruitsoorten die in deze producten zitten, waarom zijn deze goed voor de huid? In Superfruit Of The Week gaan we het wekelijks hebben over de verschillende fruitsoorten die wonderen kunnen verrichten voor onze huidjes! Deze week gaan we het uitgebreid hebben over heerlijk verfrissende en súper hydraterende watermeloen!

Een hapje nemen van een watermeloen zorgt voor een outburst van verfrissing: een heerlijk subtiele smaak, dorstlessend en vooral mega hydraterend. De watermeloen bevat veel vitamines en antioxidanten en bestaat voor zon 92% uit water. Een drankje en hapje in één dat ook nog eens lekker betaalbaar is. Maar niet alleen voor het lichaam vanuit binnenaf is het goed, je kunt deze superfood tegenwoordig ook vinden in verschillende skincare producten!

De voordelen van de watermeloen

Een watermeloen bevat flink wat antioxidanten, zoals vitamine C (ook wel ascorbinezuur genoemd) dat bijdraagt aan een goede weerstand en vrije radicalen tegengaat die invloed hebben op de huidveroudering. Naast deze géweldige vitamine zit er ook bètacaroteen in een watermeloen. In het lichaam wordt deze stof omgezet naar vitamine A. Deze stof helpt de cellen in het lichaam en de huid te herstellen en is heel goed voor de huid, haar en ogen. Kalium draagt bij aan de vochtbalans voor de cellen (dit is belangrijk voor zowel binnen als buitenuit) en lycopeen dat huidveroudering (bijvoorbeeld rimpels) tegengaat en krachtig beschermt tegen dee zon.

Skincare

Maskers, crèmes, lippenbalsems.. The beauty industrie loves watermeloen. Benieuwd naar wat producten met deze superfruit? The Make Up Spot heeft alvast een selectie gemaakt van heerlijke producten met watermeloen!

De Kocostar Watermelon Slice Mask Sheet

Watermeloen gecombineerd met een face mask.. Dat ook nog eens komt in 12 losse stukjes masker die je overal op het lichaam en gezicht aan kunt brengen. Dit masker geeft een diepe hydratatie en is speciaal voor de droge, vochtarme en doffe huid.

De Grown Alchemist Lip Balm: Vanilla & Watermelon

Deze superluxe lippenbalsem in chique zwarte tube zorgt voor zijdezachte lippen die intens gevoed en beschermd worden. Het bevat watermeloen extract dat korte metten maakt met gesprongen en droge lippen!

Jeffree Star Velour Lip Scrub – Watermelon Gum

Natuurlijk mag één van onze favoriete lip scrubs niet ontbreken in dit lijstje! Deze lipscrub van Jeffree Star Cosmetics komt van uit de Summer Collection en heeft een superlekkere watermeloen geur.

Gerard Cosmetics Slay All Day Setting Spray – Watermelon

Je make-up setten met de setting sprays van Gerard Cosmetics, we got you. Deze spray zorgt ervoor dat je gezicht niet glimt en dat je heerlijk naar watermeloen ruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.