Vitamine C, wanneer gebruik je dat?

Vitamine C

Je kent het waarschijnlijk van verhalen over voeding of van de vitaminetabletten: vitamine C. Vitamine C is een hele bekende vitaminesoort, misschien zelfs wel de bekendste. Niet alleen zorgt deze vitamine ervoor dat jouw lichaam intern alles op een rijtje heeft, het kan ook heel veel voordelen meegeven en goed gebruikt worden in de vorm van skincare. Maar wanneer gebruik je dit goedje precies en hoe pas je dit toe?

Het menselijk lichaam maakt zelf geen vitamine C aan en daarom moet het via voeding in het lichaam terecht komen of direct op de huid worden toegepast. Er zijn diverse skincare producten die gebruik maken van de meerwaarde van deze vitaminesoort.

Wat is vitamine C?

Vitamine C, oftewel ascorbinezuur is een vitamine die bijdraagt aan de weerstand, energie en functioneren van het lichaam. Het draagt namelijk bij aan het stimuleren van de aanmaak van collageen (het stofje dat onder andere de huid stevig en mooi houdt) en het beschermt bij direct smeren de huid tegen vrije radicalen die schade aan kunnen richten aan de cellen.  Ook vermindert het onzuiverheden en zichtbare pigmentvlekken op de huid en vertraagt het het huidverouderingsproces. Al met al zorgt een hoge concentratie van vitamine C in je dagelijkse beauty routine ervoor dat de huid(textuur) op langer termijn zichtbaar verbetert.

Wanneer gebruik je vitamine C?

Jong of oud, vitamine C is eigenlijk altijd wel een goed ingrediënt voor in jouw huidverzorgingsproducten. Voor zowel de jonge en rijpere huid: vitamine C beschermt de huid tegen vrije radicalen, verheldert de huid voor een mooiere glow én stimuleert de collageenproductie wat de huidbarrière versterkt. Voor de rijpere huid met verouderingssymptomen: door vitamine C toe te passen in jouw ritueel, vertraagt het het verouderingsproces.

Welke vitamine C producten?

We love vitamin C! Daarom hebben wij speciaal voor jou een leuke selectie gemaakt van producten die geschikt zijn voor alle huidtypen én natuurlijk allemaal gerelateerd zijn aan vitamine C.

Pixi Vitamin C collectie

In de Pixi lentecollectie van 2019 is ook een uitgebreide vitamine C lijn te vinden met heerlijke producten waar we allemaal van stonden te popelen om ze uit te testen! Één van de producten uit de vitamine C lijn, is de Pixi Vitamin C Tonic. Een perfecte toner om aan te brengen op het gezicht voordat je een gezichtscrème aanbrengt of als heerlijke verfrissing. In deze toner, zoals de naam zelf al zegt, is een samenstelling van de goede eigenschappen en voordelen van vitamine C verwerkt.

Vitamine C

Mario Badescu Hydro Moisturizer with Vitamin C

Mario Badescu staat voor simpel, zacht en effectief. Zo is ook de Mario Badescu Hydro Moisturizer with Vitamin C een lichtgewicht moisturizer die de huid laat stralen en iedere dag weer opnieuw te gebruiken is.

Vitamine C

Korres Wild Rose & Vitamin C Dark Spot Correcting Treatment

De Korres Wild Rose & Vitamin C Dark Spot Correcting Treatment is een intensieve behandeling bestaande uit drie verschillende fases. Zo egaliseert, verheldert het de huid en beschermt het de huid tegen schadelijke invloeden. Deze vitamine C treatment is voor 90.9% natuurlijk.

Vitamine C

First Aid Beauty Ginger & Turmeric Vitamin C Jelly Mask

Het First Aid Beauty Ginger & Turmeric Vitamin C Jelly Mask is een heerlijk jelly-masker samengesteld met verschillende superfoods als gember en kurkuma. Dit masker hydrateert en verheldert de huid.

Vitamine C

Skin Republic 2 Step Brightening Vitamin C + Collagen Face Mask

In twee stappen een stralende en stevige huid: met het Skin Republic 2 Step Brightening Vitamin C + Collagen Face Mask behaal je dat resultaat binnen no-time. Met een dermabrasie scrub en een masker met vitamine C serum vermindert het de zichtbaarheid van huidimperfecties en egaliseert het de huid.

Vitamine C

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.