Waarom zonnebrand zo belangrijk is

Zonnebrand

Het wordt langzamerhand steeds warmer buiten, voor we het weten is het zomer en kunnen we weer heerlijk zonnen en terrassen. Het is belangrijk om je goed in te smeren tegen de zon, maar waarom? Wij vertellen je het!

Wat is zonnebrand precies?

Zonnebrand is een product dat je huid beschermt tegen de zon. Het bevat SPF dat staat voor Sun Protection Factor, en dit geeft aan hoe sterk het product de huid beschermt tegen UVB-straling , de voornaamste oorzaak van verbranding door de zon.

Gevolgen

Als je te lang in de zon ligt of je niet goed insmeert kun je in het ergste geval huidkanker krijgen. Gelukkig geeft onze huid een seintje als we te lang onbeschermd in de zon liggen, dan verbranden we namelijk. Als je heel erg verbrand bent kunnen er zelfs blaren op je huid ontstaan. Je moet je dus goed insmeren voor je de zon tegemoet gaat anders kan dit nare gevolgen hebben.

SPF producten

Er zijn bepaalde beauty producten die SPF bevatten om je huid goed mee te beschermen tegen de zon, zo zijn er onder andere foundations en dagcrèmes die dit hebben. Naast deze beauty producten is het handig om ook een zonnebrand crème te gebruiken, omdat beauty producten vaak maar SPF15 hebben en dit is natuurlijk te weinig om je huid volledig te kunnen beschermen.

Zonnebrand

The Make Up Spot heeft verschillende fijne zonnebrand crèmes in het assortiment, dit zijn onze favorieten:

Zonnebrand
Pixi Sun Mist

€ 23,50

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.