Wanneer ik voor het eerst make-up droeg

Ik vind het altijd erg leuk om van een ander te weten wanneer hij of zij voor het eerst make-up begon te dragen. Bij een is dat heel erg vroeg en bij de ander weer heel erg laat! Ik deel vandaag mijn verhaal!

Bij mij begon het al heeeeel erg vroeg. Niet dat ik toen al met een full face make-up de deur uit ging, maar het begon met kleine dingetjes. Ik was toen een jaar of vier en kan mij nog goed herinneren dat mijn moeder destijds een echte kaptafel had. Elke ochtend weer deed mijn moeder daar haar haar en make-up. Ik ging er altijd bijzitten. Puur om alleen naar mijn moeder te kijken. Ik vond het zo fascinerend wat een laagje mascara en lipstick kon doen. Ze zag er daarna altijd zo mooi uit!

Nadrukkelijk werd er altijd gezegd dat ik van haar make-up moest afblijven. Niet verstandig om dat tegen mij te zeggen! Hierdoor vond ik het juist nog interessanter en ik wilde natuurlijk net zo mooi zijn! Stiekem deed ik dan af en toe een beetje lipstick op en legde het zorgvuldig terug. Als ik mijn moeder hoorde, veegde ik het snel van mijn mond af, haha!

Het liefst ging ik toen al met make-up op naar school. Dat mocht uiteraard niet. Ik had al heel wat make-up sets gekregen op mijn verjaardag, maar daar mocht ik alleen thuis mee spelen. Zodra ik de deur uit moest, moest ik het eraf halen. Wat ik al wél mocht, was elk weekend een leuk kleurtje nagellak op mijn nagels. Dolblij was ik!

Heel wat jaren heb ik op deze manier doorgebracht. Pas op de middelbare school mocht ik make-up dragen. Dan heb ik het over een transparant lipglossje en mascara.. meer niet. Nu zie ik tegenwoordig jongere meiden hier al mee rondlopen en zelfs al met foundation. Ik merk dan heel erg dat tijden zijn veranderd. Ik ben persoonlijk geen voorstander van make-up op jonge leeftijd. Maar goed, daar gaat dit artikel niet over! 😉

Vanaf mijn 17e of 18e ben ik echt gaan oefenen. Ik kocht talloze oogschaduwdoosjes, blushes, poeders en foundations omdat ik graag glamourlooks uit bladen wilde namaken. Avonden achterelkaar kon ik hier mee bezig zijn. Dit leidde tot een opleiding schoonheidsspecialst en visagist. Tot op de dag van vandaag is make-up echt mijn passie. Welk make-up verhaal schuilt er achter jou?

Bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.