Wat is het verschil tussen ‘normale’ shampoo en hoofdhuid shampoo?

shampoo

Allemaal kunnen we er weleens last van hebben: die kleine witte vlokken die rondvliegen in je haar. Niemand wil met sneeuw op de schouders rondlopen, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af! Roos kan door verschillende redenen ontstaan, zo bijvoorbeeld ook door de haren te veel of juist te weinig te wassen. Tegenwoordig is er op de markt een groot aanbod aan haarverzorgingsproducten verkrijgbaar die roos tegengaan. Ook liggen er in het schap steeds vaker producten die voorheen iets meer in de schaduw hebben geleefd: hoofdhuidshampoos.

Over het algemeen weten veel mensen dat shampoo één hoofddoel heeft: het reinigen van de haren. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat de reinigende shampoos ook nog eens verzorgende eigenschappen hebben. Je wilt tenslotte wel dat jouw haren met liefde behandeld worden, nietwaar? Een goede shampoo is dus cruciaal bij iedere wasbeurt. Het is de basis van een prachtig kapsel! Maar wat is een ‘normale’ shampoo in vergelijking met zo’n hoofdhuid shampoo dan precies?

De overeenkomsten en verschillen

Shampoo ontdoet de haren en de hoofdhuid dus van vuil en vet. Het heeft effect op beide omdat het in direct contact staat met de hoofdhuid (je smeert het tenslotte erbovenop). Dit geldt in principe ook voor hoofdhuidshampoos. Je hebt shampoos voor verschillende haartypes, toch focust zo’n hoofdhuidshampoo meer op problematiek bij de haren, zoals roos dat ontstaat door een droge of vette hoofdhuid. Zo bevat een zogenoemde ‘hoofdhuidshampoo of treatment’ ingrediënten die de droge hoofdhuid weer in balans brengen en hydrateren.

Don’t forget the scalp!

De hoofdhuid verdient veel meer aandacht dan je zou denken, want het is misschien wel belangrijker dan het haar zelf: het is de basis van die mooie lange (of korte) lokken van jou. En een gezonde hoofdhuid bepaalt eigenlijk de gehele conditie van jouw haar. Naast de haren gewoon te wassen met shampoo vanaf de wortels tot de punten, is zo nu en dan gebruik maken van een scrub voor de hoofdhuid niet zo’n slecht idee. Op deze manier worden de haarfollikels geopend en dode huidcellen en vuil verwijderd. Het stimuleert op deze manier de aanmaak van cellen. Zo heeft The Make Up Spot de Lee Stafford Hair Growth Scalp Scrub met hydraterende eigenschappen dat ook nog eens de haargroei stimuleert.

shampoo

Heb je last van een droge hoofdhuid? Dan kun je een kijken naar de Living Proof Restore Dry Scalp Treatment: een leave-in behandeling die de droge hoofdhuid langdurig hydrateert door hyaluronzuur. Daarnaast zorgt deze behandeling er ook voor dat de huid minder schilfert  en irriteert.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.