Zo kom je van grove poriën af!

Iedereen heeft poriën. Bij de een kun je ze bijna niet zien en bij de ander zijn ze weer heel duidelijk. Bij de wat vettere huidjes komt dat laatste vaak voor. Tegenwoordig wil iedereen een perfecte gladde huid en willen we allemaal van onze grove poriën af. Helaas kun je ze niet helemaal weghalen want poriën heb je nou eenmaal nodig! Je kunt ze wel minder zichtbaar maken en ik ga je vertellen hoe!

Reinigen

Grove poriën zitten vaak vol met vuil. Het blijft er namelijk makkelijk ‘in’ zitten. Reinigen is daarom heel erg belangrijk. Een goede facewash en tonic zijn een must. Af en toe je poriën verwennen met een scrub of roterende borstel kan ook geen kwaad. Schone poriën vallen gewoon iets minder op.

Verdunnen

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialist is ook een aanrader. Je kunt daar terecht om een heel dun laagje van je huid af te halen. Klink heel eng maar het valt mee. Microdermabrasie en lysings worden hier veelal voor ingezet. Met een microdermabrasie behandeling wordt er met een apparaat in combinatie met zand een heel dun laagje van je huid afgeschuurd. Een lysing wordt als een crèmemasker aangebracht en voelt licht tintelend aan en geeft een vergelijkbaar resultaat.

Tijdelijk verkleinen

Er zijn ook ontzettend veel beautyproducten verkrijgbaar die tijdelijk poriën verkleinen. Deze producten hebben een adstringerende werking wat letterlijk vertaald; samentrekken betekent. Er zijn tegenwoordig primers, serums, crèmes en reinigingsproducten verkrijgbaar die adstringerende bestanddelen bevatten. Kijk goed op het etiket of vraag ernaar in de winkel. Aan het einde van de dag was je het er weer af en zijn je eigen poriën weer zichtbaar.

Dermatoloog of kliniek

Om er echt defintief je poriën te verkleinen, moet je bij een dermatoloog zijn. Die hebben lasers, chemische peelings en apparatuur tot hun beschikking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.